Oranje Nassaulaan 87, 1075 AM Amsterdam

Oranje Nassaulaan 87, 1075 AM Amsterdam

logo

Familiezaken

Samenwonen.

Wist u dat het aangaan van een samenlevingscontract fiscale voordelen met zich mee brengt? Ook op lange termijn kan een dergelijk contract zijn vruchten afwerpen. Bijvoorbeeld voor de aanvraag van een nabestaandenpensioen of in geval van een eventuele breuk. Een samenlevingscontract legt de vermogensrechtelijke afspraken tussen samenwoners vast. Zo zorgt u dat een aantal belangrijke zaken voor de toekomst al geregeld is, toch wel een veilig gevoel!

Trouwen.

Trouwen is natuurlijk de meest romantische gebeurtenis uit uw leven. Toch is het belangrijk om ook verder te denken. De keuze tussen huwelijkse voorwaarden of trouwen in gemeenschap van goederen is geen makkelijke. Bij gemeenschap van goederen worden alle bezittingen én schulden gedeeld. Met huwelijkse voorwaarden kan hiervan worden afgeweken. Zowel vóór als tijdens het huwelijk kunnen (aangepaste) huwelijkse voorwaarden worden opgesteld. Wij staan u bij met juridisch advies en met het opstellen van de akte.

Kinderen.

Als u kinderen heeft, wilt u natuurlijk het beste voor hen. Maar wie gaat hiervoor zorgen als u er niet meer bent? U bent natuurlijk de aangewezen persoon om dit te beslissen, wij de aangewezen persoon om u te adviseren. Moet het vermogen van de minderjarige kinderen onder bewind worden gesteld? Welke rechten en plichten hebben kinderen ten opzichte van de nalatenschap van ouders? Al deze kwesties zijn belangrijk om over na te denken.

Scheiden.

U gaat scheiden. Niet voor niets staat dit hoog op de lijst van meest stressverhogende gebeurtenissen. Naast alle emotionele druk die u ervaart, moet u helaas ook veel praktische zaken regelen. Wij helpen u om het overzicht terug te krijgen en deze periode zo kordaat mogelijk af te sluiten. De kinderen, het huis, de alimentatie… Wij denken actief met u mee en geven u passend advies. Zo kunt u snel de draad weer oppikken en met vertrouwen de toekomst in!

Nalaten/schenken.

Een overlijden is een zeer emotioneel gebeuren. Op zulke momenten heeft u behoefte aan duidelijke taal van een betrouwbare en betrokken notaris. Ook voor uw eigen nalatenschap is een aandachtige afhandeling wenselijk. U kunt hier nu al voor zorgen door samen met ons een aantal zaken te regelen. Is uw testament nog up-to-date? Aan wie wenst u na te laten? Wie stelt u aan om de nalatenschap en/of de uitvaart te regelen? Hoe zit het met erfbelasting? Of wilt u misschien nu al een bedrag schenken? Wij staan u bij in deze belangrijke beslissingen.

Levenstestament.

Wie regelt uw zaken wanneer u hier niet (meer) toe in staat bent? Een levenstestament behartigt uw administratieve zaken, maar ook uw persoonlijke, zakelijke en medische wensen. Op deze manier kunt u ervoor zorgen dat u zelf de regie over uw leven houdt, ook al bent u daar (tijdelijk) niet meer toe in staat. Wij helpen u hier graag mee verder en adviseren u over de mogelijkheden.