Oranje Nassaulaan 87, 1075 AM Amsterdam

Oranje Nassaulaan 87, 1075 AM Amsterdam

logo

Ondernemers

Onderneming starten.

Een onderneming starten kan in vele vormen en samenstellingen, en voor elke onderneming is er een geschikte rechtsvorm. Start u de onderneming bijvoorbeeld alleen of samen met anderen? Welke risico’s zijn hieraan verbonden en hoe kunt u deze zo veel mogelijk beperken? En wat zijn de fiscale consequenties van de verschillende (rechts)vormen? Onze expertise in het ondernemen staat tot uw beschikking!

Onderneming uitbreiden.

Als u uw onderneming wilt uitbreiden kan dit zowel op financieel vlak, als op het vlak van personeel. U kunt kapitaal aantrekken via investeerders, of door middel van financiering door een bank. Hierbij is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en (juridische) beperkingen. Ook als u bijvoorbeeld een bedrijf wilt overnemen of uw personeel wilt uitbreiden, is juridisch advies onontbeerlijk.

Samenwerken.

Als u wilt samenwerken in een B.V. of in een joint-venture is het heel belangrijk dat u goede afspraken maakt. Deze afspraken kunnen in hun aard sterk uiteenlopen: van eenvoudige werkafspraken tot een fusie met verstrekkende gevolgen. Zowel bij het vastleggen van afspraken in aandeelhoudersovereenkomsten, als bij het opzetten van een gezamenlijke rechtsvorm staan wij voor u klaar.

Ondernemersscan.

Welke risico’s loopt uw onderneming? Voldoet uw huidige bedrijfsstructuur in juridisch en fiscaal opzicht? Zijn de afspraken en wensen (nog) voldoende vastgelegd? Door de jaren heen veranderen de regels, maar ook ondernemingen zijn voortdurend in beweging. Daardoor kan het gebeuren dat bepaalde zaken na verloop van tijd niet meer correct zijn afgestemd. Met behulp van een ondernemersscan houden wij uw onderneming volledig tegen het licht. Zo bent u er zeker van dat uw bedrijf up-to-date is en komt u niet voor verrassingen te staan.

Onderneming wijzigen.

Vinden er wijzigingen plaats in uw onderneming, dan zal ook de juridische structuur aangepast moeten worden. Hierbij kunt u denken aan een wijziging van statuten van uw B.V. of aan het vastleggen van rechten en verplichtingen tussen bestuur en aandeelhouder(s). Ook de wijziging van aandeelhouders door aandelenoverdracht, of uitgifte van aandelen zijn vaak onderdeel van dit proces. Kortom, het wijzigen van een onderneming is geen simpele zaak. Wij staan u hierin graag bij.

Onderneming stoppen.

Het stoppen van een onderneming of het beëindigen van een samenwerking zijn meestal ingrijpende gebeurtenissen. Wij staan u bij om dit zo vlot en professioneel mogelijk te laten verlopen. Is het bijvoorbeeld verstandig om de onderneming volledig te beëindigen of gedeeltelijk stop te zetten? Of moet er toch gekozen worden voor liquidatie van de onderneming of (af)splitsing van een deel van de onderneming?