Ondernemen

Project Innovation Idea Management Control

Onderneming starten

Een onderneming starten kan in vele vormen en samenstellingen, en voor elke onderneming is er een geschikte rechtsvorm. Start u de onderneming bijvoorbeeld alleen of samen met anderen? Welke risico’s zijn hieraan verbonden en hoe kunt u deze zo veel mogelijk beperken? En wat zijn de fiscale consequenties van de verschillende (rechts)vormen? Onze expertise in het ondernemen staat tot uw beschikking!

Expand business

Onderneming uitbreiden

Als u uw onderneming wilt uitbreiden kan dit zowel op financieel vlak, als op het vlak van personeel. U kunt kapitaal aantrekken via investeerders, of door middel van financiering door een bank. Hierbij is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de mogelijkheden en (juridische) beperkingen. Ook als u bijvoorbeeld een bedrijf wilt overnemen of uw personeel wilt uitbreiden, is juridisch advies onontbeerlijk.

Collaborate

Samenwerken

Als u wilt samenwerken in een B.V. of in een joint-venture is het heel belangrijk dat u goede afspraken maakt. Deze afspraken kunnen in hun aard sterk uiteenlopen: van eenvoudige werkafspraken tot een fusie met verstrekkende gevolgen. Zowel bij het vastleggen van afspraken in aandeelhoudersovereenkomsten, als bij het opzetten van een gezamenlijke rechtsvorm staan wij voor u klaar.

Scan

Ondernemersscan

Welke risico’s loopt uw onderneming? Voldoet uw huidige bedrijfsstructuur in juridisch en fiscaal opzicht? Zijn de afspraken en wensen (nog) voldoende vastgelegd? Door de jaren heen veranderen de regels, maar ook ondernemingen zijn voortdurend in beweging. Daardoor kan het gebeuren dat bepaalde zaken na verloop van tijd niet meer correct zijn afgestemd. Met behulp van een ondernemersscan houden wij uw onderneming volledig tegen het licht. Zo bent u er zeker van dat uw bedrijf up-to-date is en komt u niet voor verrassingen te staan.

Change

Onderneming wijzigen

Vinden er wijzigingen plaats in uw onderneming, dan zal ook de juridische structuur aangepast moeten worden. Hierbij kunt u denken aan een wijziging van statuten van uw B.V. of aan het vastleggen van rechten en verplichtingen tussen bestuur en aandeelhouder(s). Ook de wijziging van aandeelhouders door aandelenoverdracht, of uitgifte van aandelen zijn vaak onderdeel van dit proces. Kortom, het wijzigen van een onderneming is geen simpele zaak. Wij staan u hierin graag bij.

Stop

Onderneming stoppen

Het stoppen van een onderneming of het beëindigen van een samenwerking zijn meestal ingrijpende gebeurtenissen. Wij staan u bij om dit zo vlot en professioneel mogelijk te laten verlopen. Is het bijvoorbeeld verstandig om de onderneming volledig te beëindigen of gedeeltelijk stop te zetten? Of moet er toch gekozen worden voor liquidatie van de onderneming of (af)splitsing van een deel van de onderneming?

Dudok van Heel Notariaat Notaris Amsterdam

De notaris heeft een meedenkende en adviserende rol.
Hij is een bruggenbouwer tussen cliënt en akte.

Wij hechten veel waarde aan een degelijke vertrouwensrelatie met de klant. Daarom geven wij u de aandacht en tijd die u verdient. Resultaat: een stimulerende en bevlogen sfeer waarin u zich oprecht welkom voelt. Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige notariële dienstverlening? Heeft u vragen met betrekking tot familierecht, ondernemersrecht en onroerend goed? Dan bent u bij ons aan het goede adres!